viernes, 21 de diciembre de 2012

Reflexió del poema. 

El poema que he recitat avui ha estat "senyal de trànsit" de Jaume Subirà.  AL principi de tot  estaba molt nerviosa, el poem el sabia perfectament el problema era recitar un poema per primera vegada davant de tantes persones i allò era el que '' em posava dels nervis''. Quan es va dir el meu nom perquè sortís a fer-lo va ser un moment de desesperació però a la vegada de relaxació perque estaba segura de que ho faria bé o, al menys, em creia que ho farria bé.

Quan vaig acabar de recitar el poema una de les meves companyes em va ensenyar el video , així que vaig poder reflexionar sobre com havia estat recitant el poema. Vaig saber que els nervis em van fer una mala pasada, ja que em vaig quedar en blanc per un moment, però, de seguida vaig tornar a agafar el fil.
Crec que la gesticulació la feïa bé, però encara em va faltar posar més sentiment al poema. Potser en  alguns dels versos vaig anar massa ràpid, aixi doncs haurem de millorar en aquests aspectes. Si vas ràpid al puúblic li costarà entendre el que dius, a més a més, la vocalització  es va perdent.

Mentre mirava el video vaig veure dues coses positives:

- EL feed-back  (constantment mirava al públic per veure si ho estaba fent bé o malament segons la reacció del públic). Aquest aspecte l'haure de millorar una miqueta més ja que fent això hi va haver un moment de nervis que va fer que em quedés en blanc per un moment.

- El caminar,el mourem mentre recitava el poema. Per a mi, mourem mentre estic explicant una informació davant de molta gent, em tranquil·litza.

En conclusió, hi han mil coses a millorar, però d'altres què ja les tenim apreses, i és què, la veritat, aquestes tècniques per a fer un discurs, van realment molt bé.

miércoles, 12 de diciembre de 2012

DIGUES DE QUÈ PARLARÀS, PARLA'N I DIGUES DE QUÈ HAS PARLAT

L'altre dia a clase vàrem aprendre estructures per fer un discurs i diferents tècniques per a  realitzar un bon discurs. A continuació faré un petit resum dels apunts: 


Estructura del discurs

Introducció:
En què es presenten el tema i els objectius.
Desenvolupament:
En què es transmeten les informacions en un cert ordre lògic.
Conclusió:
En què es fa una síntesi final i es tanca el discurs

Fórmules introductòries


  • Definició.
  • Presentació d'objectius.
  • Presentació del guió.
  • Preguntes.
  • Lectura mental.
  • Documentació.
  • Afirmació provocadora.
  • Anècdota


  • Desenvolupament

    Selecció i seguir un ordre de les idees segons l'objectiu del discurs.

    •  Per a informar:
                 - Estructura descriptiva
                 - Estructura cronològica

    • Per a convèncer:
                - Estructura inductiva o SAP: de la informació concreta a la general.
                - Estructura deductiva: D'específic a general.


    Fórmules de tancament

    • Repetir la introducció.
    • Resumir els punts principals.
    • Anunci d'un esdeveniment futur.
    • Promesa.
    • Apel·lar als sentiments.
    • Invitació a l'acció.

    Fa dies que des de que estudiem aquests temes a classe em vaig fixant més en periodistes de la televisió, em gent que estigui vinculada en el món de la comunicació, i cada cop més, puc veure tot el treball d'aquestes persones què es posen davant d'una càmera o d'un auditori a explicar un tema per informar. 
    Són molts aquells què saben parlar en públic, però pocs que siguin grans bons comunicadors. 

    jueves, 29 de noviembre de 2012


    Creative Commons

    Creative Commons (CC) és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.
    Aquesta organització inspirada en la obra de Richard Stallman i en els treballs de la Free Software Fundation (FSF), ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic. L'objectiu de Creative Commons és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies. Creative Commons proporciona llicencies als creadors/autors per a que estableixin els termes amb els que volen compartir les seves obres en el medi digital. No dona llicencies totalment lliures, es troba entre mig del Copyright i el Copyleft (o totalment lliure). Aquestes condicions les escull el propi autor. Entre una obra amb "tots els drets reservats" o una "sense cap dret reservat", Creative Commons proposa tenir "alguns drets reservats". De fet una llicència CC no invalida el copyright d’una obra sinó que invalida alguns drets a terceres persones amb una sèrie de condicions (quatre) que es combinen per donar lloc a diferents tipus de llicències. L’objectiu final queda resumit en estandarditzar les llicències en lloc de prohibir l’ús de les obres; conseqüentment establirà un equilibri entre els drets dels autors i els drets dels usuaris. Tot i això, Creative Commons no pot ser considerada com una entitat intermediadora entre autors i usuaris, ni com una entitat de gestió de drets. Pel que respecta a la definició d’obra, qualsevol creació original ho és. Per tant, l’àmbit objectiu de l’aplicació és molt ampli: a internet tot pot esser una obra sotmesa -a vegades, innecessariament- a una llicència CC, per exemple els blogs.

    sábado, 10 de noviembre de 2012



    Què són els canals RSS? 
                       aytoleon.es
                         256 × 256 -

    Es tracta d'un  senzill mecanisme tecnològic, basat en XML, que facilita estar al dia de les novetats que es publiquen als vostres llocs web preferits, sense necessitat de visitar-los periòdicament. Un cop us subscriviu a un canal RSS, rebreu periòdicament notícies de les actualitzacions de la corresponent pàgina web. 

    - Què necessitem per a llegir un canal RSS? 
      Per llegir els canals RSS cal un programa lector. A internet trobareu una àmplia gamma de programari per llegir RSS. Un d'aquests programaris és el google reader. 

    - Com es fa la subscripció a un canal RSS?
      Per subscriure's a un canal RSS, arossegueu amb el ratolí la icona etiquetada amb ''RSS'' o ''XML''  al vostre lector. Completeu la informació que us demani ( dependrà del lector utilitzat)  i se us afegirà a la llista de canals. A partir d'aquest moment, cada cop que es publiqui una aportació, rebreu la notícia al vostre lector. 

    A continuació, per si no us ha quedat clar, us  deixaré penjat un vídeo on explica detalladament el canal RSS i el seu funcionament: 



    Penjat per  el 06/08/2007
    Vídeo divulgativo que explica què es la sindicación de contenidos. Doblaje al castellano del vídeo "RSS in plain english".
    http://orangoodling.blogspot.com
    http://dfwikilabs.org
    Musica por Sargon ttp://sargonmetal.com

    Categoria:

    Llicència:

    Llicència estàndard de YouTube

    jueves, 1 de noviembre de 2012


    Creació d'un video.

    A la classe anterior vam haver de crear un vídeo amb el programa windows movie marker. 

    El mestre va fer un seguit de videos curts els quals després nosaltres amb aquest programma vam realitzar una història amb els videos que nosaltres voliem retallant, posant transicions i audicions...etc. 

    Aquest és un video d'una petita explicació de com funciona aquest programa: 
                                                                                    desactivejmmg77.blogspot.
                                                                                                                                       com.es

    martes, 16 de octubre de 2012











    Treballem amb el programa de wiki

    L'altre dia a classe vam treballar el funcionament de la wiki, el què és i per a què serveix. El wiki és un programa online què serveix per a crear documents col·lectius, normalment s'utilitza per fer un espai d'aprenentatge col·lectiu. 
    El mestre ens va proposar de fer-nos un document wiki en grups de 5/6 persones, i així ho vam fer. Una del grup havia de crear el document a wikispace.com  i compartir-lo amb la resta del grup, només la persona que creava el document wiki podia fer els canvis de disseny i de privacitat, la resta solament podia editar el document. 
    Un cop fet el document i compartit amb tot el grup vam pensar en fer una llista compartida d'un viatge a l'estiu. Vàrem aprendre a fer un link a una paraula de la nostre llista: havies de seleccionar la paraula i clicar al link , seguidament creaves un altre document, aquest document l'enllaçaves amb la paraula escollida per fer el link. També vem provar de crear imatges i videos al wiki, i es va poder fer. 
    La diferència que hi ha entre un bloc i un document wiki són moltes, però la més important es què el bloc s'organitza per entrades, es a dir, per etiquetes i el wiki s'organitza per pàgines. 

    La gran pega que té el Wiki es què per fer pública la teva informació has de pagar 1$ per cada publicació. 

    En conclusió, el wiki és un altre manera d'aprenentatge. És democràtic, ja què pots gaudir de publicar en un document wiki la teva opinió sobre el tema tractat, sempre respectant, òbviament, i pots afegir la informació que creguis necessària. 

    miércoles, 10 de octubre de 2012





    Exploració de blocs.

    La setmana passada a classe el professor ens va penjar uns quants blocs de diferents àmbits els quals nosaltres haviem de llegir i escollir-ne el que més ens interessés. Doncs bé, després de llegir-me'ls el que més em va cridar l'atenció va ser un bloc sobre una llarg d'infants de la cuca fera: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/ . 

    A continuació us deixo un anàlisi d'aquest bloc:

    En aquest bloc han decidit una manera de poder explicar les activitats que  fan els nens cada dia en aquesta llarg d'infants per que pares i mares puguin veure com evolucionen els seus fills al llarg del curs. Fent això, els mestres pengen fotografies i vídeos on després fan una petita explicació del que s'ha realitzat aquell dia a classe. 

    Encaixant amb les diferents classificacions que tenim al llibre de GTIC podem observar que hi han molts punts relacionats, com per exemple, el tipus de bloc, que va dirigit als pares, es a dir, es un bloc entre pares i mestres, on els pares podran opinar sobre la feina que es fa a classe i podran saber si el seu nen s'adapta o no en aquell entorn. El mestre sempre fa una breu explicació sobre l'adaptació del nen en aquell dia. 

    El mestre serà el que publiqui en el bloc, però sempre els protagonistes seràn els nens. 

    Com en tots els blocs hi ha d'haver un tipus d'estructura, per a una bona organització del contingut. El Bloc de "La cuca" l'han organitzat de la següent manera: 

    Han escollit un disseny de pàgina bastant vistós i clar. A d'alt de tot hi posa el títol general que a la pàgina hi queda centrat. A sota del títol observem les diferents categories ordenat per diferents classes ( Cargols, Els núvols, El sol i les formigues) en aquesta part també afegeixen la pàgina principal ''Home'' i ''l'espai de cuca fera''. A la dreta del bloc ens indiquen tres apartats que anomenen ''Al racó dels pares, articles: el son infantil'' on ens mostren diferents activitats ordenades per dates, els comentaris recents que fan els pares i un llistat de diferents blocs. També podem veure un calendari i un rellotge. 

    La plataforma utilitzada és el XTEC bloc. 

    Les entrades del bloc van acompanyades de vídeos, fotografies i breus descripcions de com són les activitats i el comportament dels nens per informar als pares.

    Les competències treballades són l'aprenentatge dels nens, els jocs o activitats i el comportament que hi tenen a la classe.

    Hi han comentaris molt positius sobre el treball fet a la llar d'infants, felicitant i donant ànims. Els  pares són els que fan els comentaris i pel que he observat tots són positius, comenten sobre els vídeos i fotografies dels seus fills. Aquí us deixo un dels comentaris d'una mare que suposadament el seu fill hi és a la classe dels cargols: 

    Nuria escrigué:
    Quin goig veure les fotos de l’inici de curs!!! oi que és meravellós omplir l’aula d’infants i famílies a la vegada? sabem que nosaltres nomésvam plantar una petita llavor i que ara l’equip de la CucaFera la farà crèixer ;)
    Molts ànims!
    Nuria (E.B Somriures de Terrassa)

    Aquest bloc va dirigit als pares que tenen als seus fills en aquesta llar d'infants.

    Hi ha blocroll, es a dir, llistes de altres pàgines per poder-hi accedir fàcilment i amb rapidessa. Aquest blocrolls són els següents: 

    Llista de blocs


    La meva reflexió del perquè he escollit  aquest bloc de tants.
    He escollit aquest bloc perquè el tema de què tracta em sembla interessant. Parla sobre els nens en una llarg d'infants i m'ha sorprès la tècnica que utilitzen aquests mestres per  a apropar-se'n a tots els pares. Crec què es una bona manera d'informar i mantenir una bona comunicació, relació i confiança amb els pares. A més a més l'estructura del bloc em sembla bastant senzill i el llenguatge que utilitzen per a  descriure les activitats i actituds dels nens és molt col·loquial, això fa que aquest bloc sigui més familiar entre pares, fills i mestres. 

    miércoles, 26 de septiembre de 2012

    Utilitzem Google Aps


    Benvinguts! 


    Us volia presentar l'activitat que vàrem realitzar l'altre dia a classe. L'activitat consistia en aprendre utilitzar Google apps, es adir, l'aplicació de Google docs que consisteix en compartir un document amb altres persones per realitzar treballs o presentacions. Aquesta aplicació es fa servir  per treballar millor en grup en un sol document, dit d'una altre manera, quan tu comparteixes amb una persona un document amb Google docs tots dos podreu treballar a l'hora amb el document original, en canvi si ho feu a traves de correu electrònic aquest document sempre es multiplicarà i pots tenir problemes a l'hora de saber quin document era l'original. Utilitzant Google docs et facilitarà la manera de treballar en grup      i et serà més fàcil organitzar-te.

    Activitats en grup a classe utilitzant google docs:


    • Primera activitat: 

    consistia en crear un document a Google docs i compartir-lo amb el teu grup de treball per a realitzar una petita síntesis de treball amb el tema que nosaltres vàrem voler. 

    Aquí us deixu el link de la primera activitat per a què podeu veureu millor: 

    <iframe src="https://docs.google.com/document/pub?id=1BEi5Fel-X8QEHsfjMBaccYKxFxu1Hj-zn_wpoOLNTWw&amp%3Bembedded=true"></iframe>



    • Segona activitat:


    Desprès d'haver creat aquest document  havíem de crear una presentació   del tema escollit.

    <iframe src="https://docs.google.com/presentation/embed?id=16xeW-jRvC6r1folSrUCnVp6kIhskwch0rfsP-vzqzhc&start=false&loop=false&delayms=3000" frameborder="0" width="960" height="749" allowfullscreen="true" mozallowfullscreen="true" webkitallowfullscreen="true"></iframe>


    • Tercera activitat: 


    Finalment vàrem realitzar unes qüestions per a fer un formulari del treball tractat en grup.

    <iframe width='500' height='300' frameborder='0' src='https://docs.google.com/spreadsheet/pub?key=0AuacMokTtIO9dEhGNzdXMVR6Y1F1QkFvbVp3NFFxc3c&output=html&widget=true'></iframe>



    miércoles, 19 de septiembre de 2012

    Activitat GTTIC: Les webquests.

     La webquest



      Edu3.cat




    Aquest vídeo presenta un treball fet per l'escola Gras i Soler d'Esplugues i Llobregat, on ens ensenya una manera de treballar, amb nens de primària, sobre les constel·lacions zodiacals a traves de la webquest. 
    La intenció d'aquesta escola era fer una activitat relacionada amb l'any internacional de l'astronomia. Susagna       
    Argemí ens fa una explicació de l'activitat que li fa als seus alumnes mitjançant proves per a que els nois aprenguin d'una manera divertida. Al vídeo podem observar que els alumnes es veuen realment interessats per l'activitat, motivats i, el més important, gaudeixen i a la vegada aprenen el tema tractat a classe (objectiu de la mestra  aconseguit). Aquests mètode és una manera divertida i educativa per ensenyar a uns alumnes de primària.