martes, 16 de octubre de 2012











Treballem amb el programa de wiki

L'altre dia a classe vam treballar el funcionament de la wiki, el què és i per a què serveix. El wiki és un programa online què serveix per a crear documents col·lectius, normalment s'utilitza per fer un espai d'aprenentatge col·lectiu. 
El mestre ens va proposar de fer-nos un document wiki en grups de 5/6 persones, i així ho vam fer. Una del grup havia de crear el document a wikispace.com  i compartir-lo amb la resta del grup, només la persona que creava el document wiki podia fer els canvis de disseny i de privacitat, la resta solament podia editar el document. 
Un cop fet el document i compartit amb tot el grup vam pensar en fer una llista compartida d'un viatge a l'estiu. Vàrem aprendre a fer un link a una paraula de la nostre llista: havies de seleccionar la paraula i clicar al link , seguidament creaves un altre document, aquest document l'enllaçaves amb la paraula escollida per fer el link. També vem provar de crear imatges i videos al wiki, i es va poder fer. 
La diferència que hi ha entre un bloc i un document wiki són moltes, però la més important es què el bloc s'organitza per entrades, es a dir, per etiquetes i el wiki s'organitza per pàgines. 

La gran pega que té el Wiki es què per fer pública la teva informació has de pagar 1$ per cada publicació. 

En conclusió, el wiki és un altre manera d'aprenentatge. És democràtic, ja què pots gaudir de publicar en un document wiki la teva opinió sobre el tema tractat, sempre respectant, òbviament, i pots afegir la informació que creguis necessària. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario