jueves, 29 de noviembre de 2012


Creative Commons

Creative Commons (CC) és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.
Aquesta organització inspirada en la obra de Richard Stallman i en els treballs de la Free Software Fundation (FSF), ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic. L'objectiu de Creative Commons és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies. Creative Commons proporciona llicencies als creadors/autors per a que estableixin els termes amb els que volen compartir les seves obres en el medi digital. No dona llicencies totalment lliures, es troba entre mig del Copyright i el Copyleft (o totalment lliure). Aquestes condicions les escull el propi autor. Entre una obra amb "tots els drets reservats" o una "sense cap dret reservat", Creative Commons proposa tenir "alguns drets reservats". De fet una llicència CC no invalida el copyright d’una obra sinó que invalida alguns drets a terceres persones amb una sèrie de condicions (quatre) que es combinen per donar lloc a diferents tipus de llicències. L’objectiu final queda resumit en estandarditzar les llicències en lloc de prohibir l’ús de les obres; conseqüentment establirà un equilibri entre els drets dels autors i els drets dels usuaris. Tot i això, Creative Commons no pot ser considerada com una entitat intermediadora entre autors i usuaris, ni com una entitat de gestió de drets. Pel que respecta a la definició d’obra, qualsevol creació original ho és. Per tant, l’àmbit objectiu de l’aplicació és molt ampli: a internet tot pot esser una obra sotmesa -a vegades, innecessariament- a una llicència CC, per exemple els blogs.

sábado, 10 de noviembre de 2012



Què són els canals RSS? 
                   aytoleon.es
                     256 × 256 -

Es tracta d'un  senzill mecanisme tecnològic, basat en XML, que facilita estar al dia de les novetats que es publiquen als vostres llocs web preferits, sense necessitat de visitar-los periòdicament. Un cop us subscriviu a un canal RSS, rebreu periòdicament notícies de les actualitzacions de la corresponent pàgina web. 

- Què necessitem per a llegir un canal RSS? 
  Per llegir els canals RSS cal un programa lector. A internet trobareu una àmplia gamma de programari per llegir RSS. Un d'aquests programaris és el google reader. 

- Com es fa la subscripció a un canal RSS?
  Per subscriure's a un canal RSS, arossegueu amb el ratolí la icona etiquetada amb ''RSS'' o ''XML''  al vostre lector. Completeu la informació que us demani ( dependrà del lector utilitzat)  i se us afegirà a la llista de canals. A partir d'aquest moment, cada cop que es publiqui una aportació, rebreu la notícia al vostre lector. 

A continuació, per si no us ha quedat clar, us  deixaré penjat un vídeo on explica detalladament el canal RSS i el seu funcionament: 



Penjat per  el 06/08/2007
Vídeo divulgativo que explica què es la sindicación de contenidos. Doblaje al castellano del vídeo "RSS in plain english".
http://orangoodling.blogspot.com
http://dfwikilabs.org
Musica por Sargon ttp://sargonmetal.com

Categoria:

Llicència:

Llicència estàndard de YouTube

jueves, 1 de noviembre de 2012


Creació d'un video.

A la classe anterior vam haver de crear un vídeo amb el programa windows movie marker. 

El mestre va fer un seguit de videos curts els quals després nosaltres amb aquest programma vam realitzar una història amb els videos que nosaltres voliem retallant, posant transicions i audicions...etc. 

Aquest és un video d'una petita explicació de com funciona aquest programa: 
                                                                                desactivejmmg77.blogspot.
                                                                                                                                   com.es